Waar vind ik het typenummer van het apparaat?

 

Algemeen geldt: Op bijna alle electrische apparaten zit een typenummerplaatje waar het exacte typenummer te vinden is. Hieronder ziet u enkele voorbeelden, waar u het typenummerplaatje waarschijnlijk kunt vinden en welke nummers u nodig heeft.


Televisie

Meestal op de achterkant van het apparaat, middenonder. In dit voorbeeld is het merk METEC en het typenummer TV 100, zie afbeelding [1]. De omschrijving MultiMedia is slechts een modelnaam. Dit is meestal niet voldoende om te bepalen om welk apparaat het gaat. De term MultiMedia geeft aan welk soort apparaat het is. Dit is niet voldoende voor een evt. aanvraag. Voor een aanvraag svp het typenummer doorgeven dat op het typenummer plaatje staat.

Televisie

Video-camera

Meestal op de onderzijde van het apparaat. In dit geval is het merk Panasonic en het typenummer NVVS40EG. Het seriennummer (op de afbeelding "Serial No.") is dus niet het typenummer!

Video-camera

Hifi-apparatuur

Meestal op de achterzijde van het apparaat. In dit voorbeeld is het merk Panasonic en het typenummer RXDS303.

Hifi-apparatuur

GSM-telefoon

Meestal binnen in het apparaat onder de accu. U dient dus het apparaat te openen en de accu er uit te halen om het typenummerplaatje te kunnen lezen. In dit voorbeeld is het merk Nokia en het typenummer 6230. De nummers [2], [3] en [4] zijn niet voldoende om het apparaat te kunnen identificeren.

GSM-telefoon

Computermonitor

Meestal op de achterzijde van het apparaat. In dit voorbeeld is het merk Hitachi en het typenummer CM2098ME.

Computermonitor

Digitale fotocamera

Meestal op de onderzijde van de camera. In het voorbeeld is het merk Olympus en het typenummer C220ZOOM.

Digitale fotocamera

Printer, Scanner, Fax

Hier moet men op zoek naar het typenummerplaatje. Het kan op de onderzijde, achterzijde of onder de klep te vinden zijn. In het voorbeeld is het merk Kyocera en het typenummer FS3820N. Het seriennummer [2] is niet voldoende om het apparaat te identificeren.

Printer, Scanner, Fax

TFT-, LCD-, Plasma monitor

Meestal op de achterzijde van het apparaat. In het voorbeeld is het merk Hyundai en het typenummer L70S. Als u met dit nummer niets kunt vinden, kunt u het eventueel ook nog met [2] of [4], [3] en [5] zijn geen typenummers.

TFT-, LCD-, Plasma monitor

Kopiëerapparatuur

Hier moet men op zoek naar het typenummerplaatje. Het kan op de onderzijde, achterzijde of onder de klep te vinden zijn. In het voorbeeld is het merk Kyocera en het typenummer FS3820N.

Kopiëerapparatuur

Fornuizen, Ovens

Hier moet men op zoek naar het typenummerplaatje. Het kan op de achterzijde of achter een klep te vinden zijn. In het voorbeeld is het merk Bauknecht. Voor het typenummer komen de volgende nummers in aanmerking: [1] Modell-Nummer [2] Ident-Nr. [3] F-Nr. [4] Service-Nummer Vooral bij de grotere huishoudelijke apparatuur is het belangrijk, het exacte typenummer te bepalen. Probeer bij twijfel dus alle nummers van het typenummerplaatje uit!

Fornuizen, Ovens

Strijkijzers

Meestal op de achterzijde van het apparaat. In het voorbeeld is het merk Krups en het typenummer 4346.

Strijkijzers

Vaatwassers

Hier moet u op zoek naar het typenummerplaatje. Deze is meestal te vinden op de rand van de deur of in de deuropening. In dit geval is het merk Bauknecht en het typenummer GSU3252DWS.

Vaatwassers

Koffiezetters & ander kleinhuishoudelijke apparatuur

Hier moet men op zoek naar het typenummerplaatje. Dit kan op de onderzijde, achterzijde of onder een klep te vinden zijn. In het voorbeeld is het merk Siemens en het typenummer TC91110002. Bij sommige merken wordt het typenummer ook wel E-Nr. genoemd.

Koffiezetters & ander kleinhuishoudelijke apparatuur

Magnetron

Meestal op de achterzijde of deuropening (inbouw) van het apparaat te vinden. In het voorbeeld is het merk Philips en het typenummer AKB110PH. [2] en [3] zijn geen typenummers.

Magnetron

Koelkasten

Hier moet u op zoek naar het typenummerplaatje. Het kan zijn dat het te vinden is op de zijkant, achterkant of soms verstopt achter een klepje of deurtje. In het voorbeeld is het merk Bosch en het typenummer (hier E-nr. genoemd) KUR184202.

Koelkasten

Wasmachine & Droger

Hier moet u op zoek naar het typenummerplaatje. Het kan zijn dat het te vinden is op de zijkant, achterkant of soms verstopt achter een klepje of deurtje. In het voorbeeld is het merk AEG en het typenummer (hier E-nr. genoemd 607621022. [2] kan ook gebruikt worden, echter is dit meestal een bepaalde serie apparaten, b.v. Lavatherm730. Beter is het om het E-Nr. of F-Nr. te gebruiken om het exacte apparaat te identificeren!

Wasmachine & Droger

DIRECT ADVIES


Foto Jeroen

Bel of mail ons:

0180-512850

info@servicepuntkrimpen.nl